Sep 17, 2019, 7:47 AM

Богатствата на есента 

  Poetry
487 3 10

По прашните му улици вървя,

на този град, изтръпнал от очакване.

Поемам от лъчите светлина,

за сбогом с приказно слънцезалязване.


Вървя и срещам дивната му власт –

на лято, преживяло бурни страсти.

А синьото небе с огромна паст,

подмамва ме към своето всевластие.

 

Свидетел съм на паметна разлъка –

зеленото предава се, но славно.

И всеки храст, прикрил частица мъка,

превръща се в изсъхващ стрък, тъй бавно

 

Очаквам те, в червено и във жълто,

в златистото на всеки лист – с магия.

Ех есен, знам в душите ще покълнеш,

богатствата ти жадно да разкрия!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??