Jan 29, 2013, 9:23 PM

Богатство 

  Poetry » Other
884 0 14

Имам още сили за сладки безумия,

сухи устни – за най-младото вино,

вяра корава – за лъжливите думи,

топъл спомен за дните отминали,

немирясала лава във вените – алена,

чифт крила – окъсани, бледи химери,

два жълти въглена – неразпалени,

стих недовършен в смачкан тефтер,

песен имам – тихичка, люлчина,

в пазвата – нежност – кротка и свята,

прозаични дела – цяла купчина,

открехната порта за верен приятел,

къшей хляб за врабци и за врани,

за ближния – риза кенарена, бяла

сол и нож за кървящите рани,

за шамарите – две страни – дясна и лява,

любови, раздели, пътеки незрими,

бели кахъри, черни вини, неми прошки –

богата съм, докато Онзи, който дари ме

някой ден не реши, че ще сложи точката...

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??