Жонглира Той със нас, безкрай жонглира,
върти съдбите в неизвестен ход,
подмята ни и топките не спират,
разбърква ни във сферата – живот.
Едни изгряват, другите се скриват,
показват се, а после са без брод.
Печалба тегли, сетне ни прибира,
орисани сме – жертви на залог.
© Данаил Таков All rights reserved.