Тъгата застива отново в душата,
разпуснала грива в една непозната,
усойна, страхлива, забулена ревност.
Притворна, загубила всякаква смелост.
Животът погазен, а ритъмът беден,
натруфен, реален, а всъщност безвреден.
Жестоките, остри ровални отломъци
се борят за своята ведра нищожност.
Едва ли във ритъма сложен
на сивия делник, ще можем да
включим един невротичен познат
преподелник, навярно за устрем,
загубил отшелник.
Коварството живо е,
стягаща мисъл, защипва душата
със Божия сила. Изтласква те бавно
по руслото диво. Захвърля те смешно
във сивата нива.
© Симеон Пенчев All rights reserved.
Оценявам мнението ти изключително високо.
Въпреки всичко трябва да бъдем добри и
да прощаваме, защото така опрощаваме и
собствените си грехове.
Трябва да се опитаме да направим света по - добър.
Трудна мисия, но не и невъзможна.
Благодаря ти още веднъж!
Желая ти успех!