Feb 9, 2011, 10:24 PM

Болест 

  Poetry
579 0 6

 

Вселената е твоята родина,
звездите - твоите братя и сестри,
пътят ти векове премина,
животи човешки, бледи искри.

Косите ти - пясъчни вълни,
балканите - твоите ръце,
песента ти - вятър спомени мълви,
дъхът ти отреден е... Накъде?

Някога за теб кръвта са си пролели
безброй невзрачни същества,
а днес земите ти с отрови сме залели
и потъпкани са от мизерни пиршества.

Не мога сама да те опазя,
но със слова предавам аз напред,
ний, човешката зараза,
сме твоята болест по земите ти навред.


© Елeна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??