Jan 29, 2008, 8:28 PM

Болката 

  Poetry
670 0 2

Няма рана, която да кърви...

Няма болка, която да тупти...

да пулсира с всеки удар на сърцето... Знаеш!

Да си жив, но да искаш да умреш...

Не плача! Това са две пресъхнали очи,

а за да плачеш, трябва да те боли...

Някой без милост отне ми душата,

отне ми всичко... дори болката и тъгата...

Удар! Хвърлено в сърцето острие!

Но не... Няма рана, която да кърви!

Няма болка, а само огорчение...

Няма сълзи, само две пресъхнали очи...

 

                 *********

"Щастливка!" -  ще кажат невежите!

Нима не знаят, че има болка,

която, за да преживееш е нужно... Не! Трябва

да усетиш с цялото си сърце!

Нима не знаят, че тя, болката, е тази,

единствена, неизмерима сила,

която може да те кара да се чувстваш жива,

за да копнееш, да жадуваш да умреш...

 

© Диа-непокорна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??