Oct 23, 2009, 5:03 PM

Босоноги утрини 

  Poetry » Love
380 0 2

събуждам босоноги утрини
по сенокосите щурец досвирва звездна песен
отеква пеперуден смях
росата ме усеща и възбужда спомени
тича рояк панделки сред ширинèто
по синята от синчец е на моето момиче

ще я застигна

ще я застигна като топъл вятър
ще се превърна в утринна роса
ще се помоля на Слънчо да ме близне
ще се завихря и ще погаля с ябълков цвят белите нозе
ще я усмихна и замечтая

ще ме познае

а боговете на небето
ще спират времето със броеница
и ще припяват на щуреца:

... некабъдетакаааанекабъдетакаааанекабъ
детакаааанекабъдетакаааанекабъдетакаааа
некабъдетакаааанекабъдетакаааа...

© Ангел All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??