Братче
Ах, ти мъничко момченце,
мое палаво братленце,
синеоко, чипоносо,
как се радваш, че си босо!
Дано баба да не чуе!
Кака ще си го обуе,
с две ръце ще си го гушне
и на люлка ще го люшне.
Там под кичестите клони
нека вятърът ни гони!
Донка Колева
© Донка Колева All rights reserved.