Aug 13, 2014, 8:59 AM

Бригадирско лято - 2014 

  Poetry » Humour
335 0 1

Връщат си заплатите чинно депутатите...

изборът на тях сега се пада –

грабват бързо грапите, кирките, лопатите

и на север тръгват... на бригада!

 

Връщат и министрите премиите!... Мислите,

че са взели отпуски през юни?!

Лятото тревожно е – т.е. невъзможно е

да лежат сред слънчевите дюни!

 

Дават си имотите вкупом мафиотите

и в чужбина на гурбет отиват –

за борба с потопите всеки ден банкнотите

целево във банките наливат!

 

Висшите чиновници, със и без любовници,

безрезервно кал и пръст копаят!

Бачкат вкупом всичките, пълнейки количките,

стигат им и бобецът, и чаят!

 

Гладни, политиците вместо хляб от триците

хапват, за да има за народа –

в бедната България, що потоп удари я,

жертви правят вси на ползу рода!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??