БРОДНИЦА
На Ася
Душата през себе си скита –
през ледени, страшни тъми;
и няма кого да попита
за пътя към светлите дни.
Душата се лута в тъмата
на стар лабиринт без врати,
иззидан от нея самата
със множество клопки-мечти.
Душата от себе си бяга
и себе си гони безспир;
и ето я вече на прага
на страстножелания мир.
Душата със себе си сля се
и стихна ужасният вик;
разнесе се ритъм прекрасен
и вечност превърна се в миг.
© Раммадан Л.К. All rights reserved.