Jan 7, 2011, 10:51 PM

Броеница от ахат 

  Poetry » Love
577 0 1

Дните, наредени в броеница,
разпиляно посипват се по листа.
Мислите ми, сякаш в стъкленица,
затворени в безбройните мъниста.

Оглеждам кехлибарените брънки,
в някои съзирам мисли звънки.
Поглеждам тези от ахат,
горчилката събрали -
в тъмни багри те блестят.

И ето, сетне аз намирам
най-ценните за мен.
Отчаян в шепа ги събирам,
задъхан и смутен.
В дланта ми - карминени спирали,
рубини кървавочервени,
страстта са те събрали,
през тези дни бушувала у мен.

И макар че взорът ми прониква трудно
всред плетениците от кървави лиани,
сърцето ми разкрива нещо чудно -
сладки устни аз целувам,
от усмивка те са винаги огряни.

 

© Силвия Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??