Oct 29, 2021, 3:33 PM

Броилка 

  Poetry
573 6 19

Една мецана
на поляна.
Две сърнички
са сестрички.
Три мишлета
с опашлета.
Четири за скок атлети -
малки зайчета напети.
Пет лисички
по терлички.
Шест вълчета -
все момчета.
Седем врани
бърборани.
Осем ежковци бодливи,
като топчици се свили.
Девет коса
с дълги носа.
И готови за игра
десет весели деца.
И последно:
раз, два, три,
кой избираш
ми кажи!

© Деа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??