Jan 5, 2022, 6:55 AM

Бруталното племе 

  Poetry
203 0 0

Обещах си да напиша стих 
в анализ за "велики"  кукуперки,
самовлюбените кукундрелки,
горди и ненужни,
полза няма от такива селяндурки. 

Брутално племе,
по-далече от носа си то не вижда,
живее в изкривено лично време,
ако в очите му изглеждаш висш - 
скришно ти завижда. 

Хвалят собствените си дела,
изтъкват качества...
Никой друг не е признат
пред техния трактат. 

Мислят себе си за популярни,
но кой е чувал имената " важни"?!
Опитът на пробната манипулация,
превръща смешната еманципация
в нерисувана картина на простолюден крах,
боите - гадни, мазни... 

Грешка е контактът с тях!
Неуки и невежи хора...
Срамота, че са в образователния бранш!

Етикецията - в липса,
поведение - номад,
ежедневието - клипса,
телефонът - в постоянен чат...
Съзнанието - поразено,
чалгарство - патосно е отразено
в префърцунен образ... 

Фалш! 

Брутално племе,
с брутални малки стъпки
от дебелите им трътки...

© Красимира Генева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??