Apr 20, 2015, 6:11 PM

Буркана не е само в прахоляк 

  Poetry » Love
381 0 0

 

 
 "Буркана не е само в прахоляк"
 
 
Местят се пясъците в сърце,
запя в тях пойно врабче.
Прегърна полето празно със сянка,
търкулна ноти от човка си галантна.
Замаха с криле, дюни надигна,
красиво среса забулената пустиня.
 
Пустошта с увиснала уста,
зяпаше феникса върху своята земя.
Луната, умаляла да виси, 
долови лъчите плискащи с багри.
Шумът от певеца,
раздвижи сутришната четка на твореца.
 
Песъчинка по песъчинка,
започна да зеленее в градинка.
Въздухът  спря да изстива,
самотата вече ни говори, ни диша.
В пущинака като сол бе дребна,
но и една, пролет донесе безценна.
 
И други пясъци чезнат, но за кратко,
кои времето връща върха им обратно.   
Но стъкленицата им не ще е в прах,
а напоена пръст от влагата на любовта ни,
ще издълбая в нея миговете на твоя смях,
да знаят, че не всички сме прашасали буркани.
 
 
 
третият 
19.04.15г.

© Третият All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??