Jun 26, 2013, 8:43 PM

Бурята... 

  Poetry » Civilian
567 1 15

Бурята е силна и прекършва

клоните на нашите мечти

и отново сме под тежко робство -

още по-ужасно от преди.

 

Българските думи днес заменяме

със модерни, чужди имена.

Всичко ни е криво и най-лесно е

да избягаме от нашата страна.

 

И сами да си извадим корена,

да се правим, че не ни боли,

да забравим за какво се бориха

нашите изстрадали деди...

 

Да дарим душата си на дявола,

да забравим Рила и Пирин.

Лесно е от себе си да бягаме,

но е трудно тук да победим!

© Веселка Стойнева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??