БЯГ
Тя – лудата мисъл – препуска
през прашни, пустинни поля…
От нейния бяг побеля
без време главата ми пуста!
Тя – лудата мисъл – препуска…
Препуска в галоп! Накъде?!
Не знам и не питам… Все тая!
Отдавна съм спрял да роптая,
че времето всичко яде.
Препуска в галоп! Накъде?!
Съдбата наслуки отрежда
на някого пълен провал,
на втори – успешен финал,
а трети подлъгва с надежда…
Съдбата наслуки отрежда…
Но всъщност какво от това
какво ти се пада наслука?!
(От някаква дяволска скука
редя в амфибрахий слова.)
Но всъщност какво от това…
Тя – лудата мисъл – препуска,
наникъде с устрем лети –
към земно-нищожни мечти…
Съдбата рулетка е руска.
Тя – лудата мисъл – препуска…
© Раммадан Л.К. All rights reserved.
Всичко най-добро ти желая през идната година и много вдъхновение!
Весело посрещане!