Dec 7, 2008, 10:59 PM

Бяга любовта 

  Poetry » Other
736 1 14

Като дете, отритнато от двама,

такава си сега за мен, Любов!

Ненужна. Некрасива. Неголяма.

Досадно бреме. Смешен послеслов.

 

Илюзия във цялата си същност.

От люлката обречена на крах.

Не питка плодна, а огризан къшей.

Не дар от Бога, а библейски грях.

 

Такава си - окаляна, саката...

Понесла смелостта да се родиш,

да бродиш беззащитна по земята

и да чертаеш огнени следи.

 

Протягам двете си ръце към тебе -

да те опазя в порива ти нов.

Най-свидна. Най-красива. Най-потребна.

Такава си - небесен благослов!

 

© Бианка Габровска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??