Бягай ти! Далеч от мен иди!
Любовта ми щом не ти достига
някъде при друг я потърси!
Аз за теб затворена съм книга!
Другият дали ще те дари
с обичта, която аз ти давах?
И дали ще може да прости
грешките, които аз прощавах?
Вярвай ми, обичах те така
както никой друг не е обичал
никъде и никоя жена!
Колко пъти аз съм се заричал,
че за мен единствена си ти!
Да обичам друга аз не мога!
Забрави ме! Но едно помни:
бе за мен и Дявола, и Бога!
© Георги Иванов All rights reserved.