бягам
в озарението
на нашата ведрина
защото там душата ми
с душата ти
говори
с възторга на благодарността
от нашата интимност
напускайки
лошата безкрайност
на мълчанието
водещо
в оскотяващата противност
на цинизма на несъвместимостта
а разбирането
е преддверие на озарението
водещо
по пътеките
на разбирателството
в което умножената ни сила
ни дарява
крилете на свободния полет
и аз се оглеждам в теб
достигайки
до естеството
на човечната си същност
© Валери Рибаров All rights reserved.
Поздрав!