Apr 14, 2021, 12:20 PM

Бягството на Марулка се отлага 

  Poetry » Strict forms
244 0 1

Като в кулата на Марулка
- стъпала, стъпала, стъпала -
по извитата стълба се шмугва
към студената стая нощта.

 

Полумракът люлее пердето
и след малко се кани да спи.
По-високо от всички дървета
клепки скланя прозорецът син.

 

Скърцат ставите на хотела -
стъпала, стъпала, стъпала.
Моят принц като че се намери
и при мен ще прекара нощта.

 

Времето при портиера
като куче бездомно заспа.

 

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Интересна идея! Усмихна ме този твой опит в строгите форми!😃 Цветен, с красиви поетични попадения и някаква ефирност, която диша там, където
    " клепки скланя прозорецът син"!!!👏
Random works
: ??:??