Jan 25, 2006, 8:38 PM

БЯХ ЛИ? 

  Poetry
757 0 4

Аз бях велик магьосник
и смело влизах
със стихиите във бой,
сразявах ги,
с гнева си ги изпепелявах,
побеждавах ги
и бях за хората герой!

Аз бях прочут гадател
в звездите взирах се
и търсех знак.
С пророчествата си
спасявах аз владетели,
но свойта власт
с тях не делях!

Аз бях... сега съм  вятърът,
шептящ в гората,
сега съм пясъкът
стенещ под краката,
сега съм...Аз -
оная - Живата
дори в скръбта
Надежда!

© Диди Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво!Много хъбаво и завладяващо стихотворение 6 от мен
  • Браво, красиво е особено последния!
  • Имаш страхотни стихотворения и мн се радвам, че си решила да ги споделиш тук. С удоволствие бих прочела още от стиховете ти
  • Браво!
Random works
: ??:??