Sep 25, 2007, 8:57 AM

Бях там 

  Poetry
1141 0 19
Бях там, когато бурята обязди
разчорлените облаци и хукна
след светли гръмотевични талази...
Над спечената пръст небето
рукна!
Бях там, когато жилавите клони
се блъскаха в огньовете... свистяха...
Небето, разлюляно, се разрони,
с извит гръбнак, настръхнал от уплаха...
Бях там, когато птиците гнездяха
от днес за утре... без да чакат рожба!
Къртиците във плиткото оряха,
очаквайки поредната прокоба!
Бях там, когато вятърът свирепо
развиваше снагата си плющяща!
Глава похлюпи в смръзналите шепи -
безпаметно ридаеща Земята!
Бях там. А помня само онзи пясък,
посипващ люто в орбитите страшни...
И онзи непосилен птичи крясък...
Небето - изпилено и искрящо!
..................
Бях там. А днес къде съм?

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??