Dec 21, 2021, 7:31 AM

Бяла доброта 

  Poetry
944 0 0

 

По-бяла от снега е добротата.
Белее вече моята глава,
значи задобрява ми душата.
Животът има много времена. 

 

Но бялото е преходно на двора,
а в мен се настани до моят край.
С природата, аз няма тук да споря,
но много бяло, твърде рано май. 

 

Няма как. Доброто ме ориса.
Какво днес значат старите бели?
От позитиви малко съм стъписан,
а вън красиво, нежно сняг вали. 

 

Приемам белотата си с усмивка.
Не ми е нужно морковче за нос.
С бялото като с доброто се привиква,
а двете днес ги имам на поднос. 

 

Бяла доброта в развита прежда,
хубавото нека е напред.
Коледа с вълшебство ме зарежда.
Нека е за всички на късмет! 

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??