May 3, 2017, 5:06 PM

Бяла и добра 

  Poetry » Free verse, Other
1228 4 3

 

 

Бъди ми все такава –  

бяла и добра, сестрице!
В чернозема на сърцата

с твоята десница
хвърляй на Еагра семената

и поливай ги в душите с жива влага

от сълзите плакани на Калиопа!
 

А когато Никифоров и Терзийски
станат само класика нетленна,

запей ми, славейко неземна,
в небесния оркестър на децата!


В безмълвие блаженно потопú
всяка божа твар и стрък,
а аз с цигулката си малка
на песента ти тихо ще пригласям.

 

28. 04. 2017г.

© Todor Nikolov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??