Aug 9, 2017, 7:59 PM

Бяло 

  Poetry
203 0 0

Властелин на ледниковите епохи

и близък на слънчевата светлина,
ахроматично своеволен,
с широкоспектърна душа...
Сравняван и олицетворяващ,
приблизителен, труднопостижим,
въображения яркостно пленяваш,
мечтания захранваш с добрина.

 

Върху черното си очеваден,
на другите предаваш лекота,
безпристрастно топлина не отразяваш,
еквивалент на чистота...

 

От белите покривки, през
белите рокли върху бели чаршафи,
поемат бъдеща с бели надежди...
От началото до края,
сред цветове в бяла самота.

© Misteria Vechna All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??