Jul 30, 2021, 7:21 PM

Бяло листче 

  Poetry » Other
235 1 0

БЯЛО ЛИСТЧЕ

 

 

Гледам те, галя те листченце  бяло, 

тъй си невинно, кат' булчинска рокля.

Масата сякаш с дъх си подпряло,

чакаш мастило, теб да намокря.

 

Сигурно знаеш, но все си мълчиш,

моите мисли и мойте мечти.

Буква  до буква с мене редиш,

пъшкаш и охкаш с мен до зори.

 

Колко ли дълъг куплет, ще направя,

сричка по сричка тайно броиш.

Точка, тиренце дали, ще забравя,

рима след рима ти стриктно следиш.

 

Сетне трепериш додето чета,

гледаш дали съм добър или лош.

Знаеш ми нрава и знаеш гнева,

теб да намачкам и хвърля във кош.

 

Гледам те, галя те листченце бяло,

вече си пълно с буквички сини.

Вече говориш, дори си запяло 

песен стаена в мен от години.

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??