Aug 19, 2023, 11:51 AM

Бъдеще 

  Poetry
229 0 0

Живеем със своите очаквания...

надяваме се на промяна...

Жадуваме щастие с непрестанна нега,

бъдещето... къде ни остана...

На кой завой се отнесе,

заплесна, заспа...

и забрави ли колко много го чакаме...

с една едничка надежда, за повече светлина.

Кроим и планираме смело,

мечтаем вълнуващо, дръзко..

с въодушевления не премерени

бленуваме новото, възвисени от чувство.

А дори не прозряхме,

че бъдещето е скрито в сега...

във всеки от нас, във всяка глътчица въздух ,

напоена с всичките ни дела.

Загледани нейде в далечното,

разминахме се с,същественото за него,

в направеното тук и сега

и пропуснатото, наше наследство.

А то, бъдещето пътува...

Не бърза, полека върви...

и те среща точно навреме

с всичките свои бодли.

Точно там... където поиска.

Където готов си за изненади!

Където си стигнал звездите...

и преодолял сам, трудности и прегради.

© Валя Сотирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??