Бъди ми пролет!
Цветя - погребани са в сняг,
а листа - повяни към безкрая.
Аз - далеч от своя бряг,
тебе да усетя все желая.
Но те няма. Не си тук.
Твоят дъх отсъства.
Няма помен, няма звук
от есенна палитра пъстра.
Зима в мене вечно вее -
неспособен съм на полет.
И слънцето дори не грее.
Но, моля те, бъди ми пролет!
© Християн All rights reserved.