Бъди за мене тази вечер Афродита!
Родена в пяната на мъжките мечти...
Къде била си, с кой, не ще те питам.
Ала във извора си до реката Темпи
преди при мен да се завърнеш
душата, тялото и мислите си изкъпи.
Разголена, в компания на рози
и анемонии и нарциси цъфтиш!
Душата ми е лилия разтворена...
Да я откъснеш,
и закичиш иска
само Ти!
/На Съпругата ми!/
© Ангел Милев All rights reserved.