Dec 24, 2007, 6:50 PM

Бъдна да е... 

  Poetry » Other
3983 3 25

Ако имаш приятели, потърси ги:
Коледа е срещата.
Ако имаш врагове, помири се:
Коледа е мира.

Ако има бедни наоколо, помогни им:
Коледа е дар.
Ако си горд, преодолей гордостта,
Коледа е смирението.

Ако имаш дългове, плати ги:
Коледа е справедливостта.
Ако имаш грехове, покай се,
Коледа е помилването.

Ако си в мрак, запали твоята лампа:
Коледа е светлината.
Ако има тъга, замени я с радост,
Коледа е удовлетвореността.

Ако си сбъркал, извини се:
Коледа е истината.
Ако имаш омраза, забрави я,

КОЛЕДА е ЛЮБОВ!

© Дани Монов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??