Jun 21, 2013, 4:38 PM

България 

  Poetry » Civilian
539 1 7

Българийо, възкръснице, родино,
от свои и от чужди поругана...
Свещена майко, мащехо, любима,
тринайсет века си кървяща рана...

Чедата ти – войници на съдбата,
в житейските си битки оцеляват
и винаги те носят във сърцата,
а някой за жълтици те продават.

Българийо, аз искам да те има,
пред паметта ти днеска чело свеждам:
Батак и Шипка, Сливница са пример
да имам вяра, обич и надежда.

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??