Mar 31, 2012, 7:37 PM

България е моята родина 

  Poetry » Civilian
1517 1 1

От къде е ромския ми корен, аз не зная,

но зная,че моята родина е България.

Не, не отричам,че съм ром -

гордея се, че тук е моят дом !

 

 

Тук родих се и за пръв път проплаках!

Тук отворих очи и слънцето видях!

Хляба на таз земя ядох и пораснах!

и детство, безгрижно тук изживях!

 

 

 

В буквара нейното свято име сричах,

нейната прелестна хубост обикнах!

Мили са ми!...

Горите ù вековни, нивите ù плодородни,

райските красиви кътчета родни!

 

 

Ах, как възмущавам се и обиждам -

кажат ли ми,

че щом ром съм - не я обичам,

но аз във стихове ще я възхвалявам,

до сетен дъх любовта си към нея ще доказвам.

 

 

Знам в странство да живея - да ми се налага.

Сърцето ще ме тегли  тука - там няма да остана.

България за мен е незаменима,

тя ми е мила, драга и свидна!

 

 

Не мога красотите ù без да виждам.

Въздухът ù благодатен без да дишам!... 

Моя родна, хубава страна

само в теб се чувствам у дома! 

 

 

 

 

 

 

© Михаил Ангелов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??