Dec 30, 2011, 7:36 PM

Българка 

  Poetry
530 0 1

 

 

Ръцете ти – загрубели
от тежки менци и от жътва.

Ръцете ти – отмалели
да палят свещи и се кръстят.

 

Ръцете ти знаят сърпа,
както знаят да се молят.

Ръцете ти се не дърпат
от тежка работа. Неволя.

 

Ръцете ти до лактите
са в мляното брашно небяло.

Ръцете ти – пак ли те-
тъкат за чеиза одеяло.

 

Ръцете ти – силни, здрави
секат дървата и ги носят.

Ръцете ти почти корави
спят на твърдата рогозка.

 

Ръцете ти са горещи
и милват като ален пламък.

Ръцете ти и твоите песни
правят те така голяма.

 

Ръцете ти сами побират
историята в свойте длани.

По ръцете ти аз разбирам -
българка си, мила мамо!

© Мариян All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Чудесен, силен стих! Поздравления!
    Тиха е жътвата ти, но е жътва богата!
Random works
: ??:??