Feb 19, 2021, 3:58 PM  

Български Пилате 

  Poetry » Civilian
228 3 8

От овчедушие умрели няма
и наглостта си прогресира.
Щом в яслите ни има слама,
за нищо никой не придиря.

Живота си, за нас го дали?
Било отдавна. Кой да помни?
Патриотизъм гол. Едва ли.
Сведеш глава, живуркаш. Скромно.

Ако пиян си  – бабаит си:
И ненавиждаш го  – врага ни.    
На трезво под леглото скрит си,
в добрия случай – под юргана.

Горял там някой си? Да свети!
Аз още съм наред, бе бате.
И как от робска кръв сърцето,
се мие? Български Пилате...

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??