В очите ми гори
все още спомен ценен
за твоите очи,
загледани към мене.
Безгласен диалог
на две съдби студени.
Копнеж, верига, стоп.
А после - дни солени.
Но някак сред ума
изчезва тишината.
Дистанцията зла
в очите ти се стапя.
И споменът бодлив
кошмарено ме стряска:
очи срещу очи
сред някаква галактика.