May 28, 2008, 3:32 PM

Целувката на Юда 

  Poetry
797 0 2
 Каквото ми поиска,
на длан ти го поднесох -
огърлица от крехки
предесенни цветя
и дреха от усмивки,
обувките на скитник,
окови от въздишки
в леглото на деня.

Каквото аз поисках,
изплъзваше се бавно.
Ти скриваше го нейде
дълбоко във нощта
и само мойте думи
оставаха да тегнат
в студените ми нощи,
във празната душа.

Не ме дари със люлка,
не ме дари със лято.
За друга ти запази
и дните, и нощта.
А първата целувка -
целувката на Юда,
продаваше за грош,
а нямаше цена.

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Трогна ме миличка. До болка ми е познато това чувство,но моля те не губи надежда.Както се казва-безплатен обяд няма-така,че бъди силна.
    С много обич за теб Джуди.
  • Ще дойде ден и ще си плати с лихвите.Ще моли,повярвай ми.Много ми хареса!
Random works
: ??:??