May 17, 2014, 12:06 AM

Чадърът с пеперудите 

  Poetry
539 0 5

Дъждът през май напомня на намигване

през рамото на пламваща любов,

целуват се море с дъга, подсвиркват си,

и май съм аз, а май е хоризонт.

Прелива синева над керемидите,

крайморската алея оживя, 

от танца на дъжда, и от намигване,

през май денят пристава на нощта.

Захвърлям си чадъра с пеперудите

и хуквам да ги гоня под дъжда,

изпуснали ги, спирам босонога,

и стихоплетствам, капките броя.

Дъждът през май напомня на намигване,

а петък е начало на безкрай,

флиртувам с пролетта нетърпеливо

да срещна лятото в началото на май.

© Пламена Троева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??