Nov 2, 2010, 9:34 PM

Чак след това 

  Poetry » Other
439 0 3

                                        "Над мене мрак се спуска и скоро нощ ще падне"

                                         Йода, "Междузвездни войни"

 

 

 

Не спускай се над мене, Мрак!

Върви си, Нощ с крило на гарван!

Аз още бяла съм и знак

бележи тайната ми карма,

 

че още рано е за мен

да се предам във плен на Мрака,

да пеят ангели рефрен

и прошка Божия да чакам.

 

На тоя хубав, светъл свят

аз нека малко да остана!

Добри дела да ме зоват

и да лекувам тежки рани.

 

Да дам надежда на сирак,

на просяк - сетната парица.

А след това вземи ме, Мрак.

Вземи ме, Нощ с крило на птица.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не съм сигурна, дали този свят е свтлият свят, пък и мракът ни зове понякога толкова примамливо... И все пак наш е изборът, дали ще му се отдадем! Поздрав за хубавия стих!
  • ах....Йода ми е любим...аплодирам за стиха
  • Приветствам те, Нина - за доброто желание и за стиха!
Random works
: ??:??