Mar 1, 2007, 11:23 PM

Чакам цяла вечност 

  Poetry
710 0 5

На тази пуста и студена гара
те чакам цяла вечност, а вали,
измръзнах, а душата ми изгаря,
изтръпнах, а сърцето ми тупти!

Досадно ми е вече да тактувам
на капките подскачащи в калта
и мислено пейзажи да рисувам
по локвите с претръпнала ръка.

Косите по лицето лепнат мокри,
в очите не остана ни сълза,
и заредяха влаковете нощни,
подгизнаха горките ми крака.

Разбрах, че чакам те напразно
и моля се единствено сега
туй чакане дано да е заразно
и ти да си го пипнал от мига,

във който позволил си ми нехайно
да впия устни в твоите уста.
Да чакаш в изнемога и безкрайно
на гарата, измръзнал, под дъжда!

 

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??