Feb 9, 2022, 1:01 PM

Чаша след чаша 

  Poetry » Phylosophy
450 1 6

Различните чувства наши

подкрепяме с пълни чаши,

всяко от тях се извисява,

леко на душата й става.

 

С чаши лекуваме, че горчи

за хубавите две очи

много душевна мъка,

дошла след любовната разлъка.

 

Чаша след чаша за неслука,

пропусната полза или сполука,

по масата с юмрук в закана

удряме след чашата - кана.

 

Чашите са като звънец

звънящ за всеки младенец

от радост, че се е родил,

че вече родът е продължил.

 

Чашите са тържествен звън,

споходен от камбаните отвън,

вдигнати с възгласите наши:

,,Горчиво! До дъно чаши!"

 

Пълни до горе чаши

за здравето на живота наши,

за многото мечти, желания,

за миражи и щедри обещания.

 

Чаши за Бог да ни прости,

че дошли сме на света на гости

ей тъй, дибидюс голи,

вдигат тия, които ги боли!

 

 

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за пожеланието, Миночка! Бъди жива и здрава!
  • Нека има мигове, в които да напълним чаши и развеселим душите си, хареса ми и ти пожелавам успех!
  • Благодаря за пожеланието, Виктория! Нека да има тостове, защото след тях винаги има усмивки! Бъди жива и здрава!
  • Желая ти успех! Нека има много поводи за тост!
  • Съгласен съм с теб, Сенилга! Достатъчно е да има повод!
  • До дна!
    Отличный тост!
Random works
: ??:??