Nov 18, 2007, 10:26 AM

Часовник 

  Poetry » Phylosophy
600 0 12

Часовникът

отмерва всеки миг,

извлича го, открадва го от мене.

Захвърля го и после изведнъж

изчаква сякаш дъх да си поеме.

 

Часовникът

отмерва мен и теб,

съблича ни, на пластове ни къса.

Разглежда ни с болезнени очи,

живота сякаш никак не обича.

 

Часовникът

отмерва любовта,

разнищва я и дрехата накъсва.

И наранява нейната снага и

бавно я убива и разпръсква.

 

Часовникът

отмерва и мечтите,

и тях той сръчно разпилява,

разнищва ги на хиляди парчета

и като прах потайно ги отвява.

© Силвия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??