Jan 12, 2021, 12:52 PM

Часовник 

  Poetry » For kids
827 1 0

 

ЧАСОВНИК

(за деца)

 

Денем-нощем се върти

и не спира да брои.

Показва точно, не заспива,

 

никога не си почива.

Тик-так, тик-так тиктака

не бърза и не чака.

 

Разтварям книжката сега

приказка да прочета

за малкия добър часовник

 

и приятел, и къщовник.

Тик-так, тик-так тиктака

не бърза и не чака.

 

Когато не лудувам

обичам да рисувам

птички с разперени крила

 

които на ята прелитат,

бързо кацат и отлитат.

Сутрин всичко оживяват,

 

с времето пеят и играят.

Чирик-чирик чирикат

щастливо чуруликат.

 

д-р изк. Иван Лапатов

© Ivan Lapatov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??