Jun 10, 2012, 8:54 AM

Черешката 

  Poetry » Love
602 0 6

Защо ли пак в душата ми просветна

все онзи грешен, първи листопад? –

На нашта пролет късната черешка,

на чиста обич - верния и знак.

 

През нощите ми все това любимо

число от месеца на първи грях

просветва в тъмното и твойто име

прогаря небосвода. Пак видях

 

сълзите ти по скулите присвити,

страхът, че то начало е на крах.

Пред твойта плаха слабост запокитих

във бездните на мрака шепа прах

 

от думите за обич, бяло стрити

в телата ни под ниския таван.

Трамваен звън ни галеше ушите

разнасяйки веста за сбъднат блян.

 

Но вместо да ликуваш, ти мълчеше,

вглъбена в своя мир неразгадан...

А аз и днес, край сянката черешена,

от онзи светъл миг съм все пиян!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??