Feb 23, 2008, 8:07 AM

Черните цветя 

  Poetry » Love
655 0 2

В тайната градина

на безкрайната лъжа,

лежа оплетена в цветя -

черни и красиви

като твоята душа,

измамни и коварни...

Не искам вън от тяхната прегръдка,

не искам никога да ме напускаш.

В тайната градина аз само искам

към черните цветя да се притискам,

ръцете твои - безпощадни тръни - в мене бавничко се впиват,

роня тихо сълза подир сълза,

превръщайки се те в бисерна роса.

Усещам, че съм жива аз,

дори попаднала под твойта власт...

И ето, идва утрото проклето да ме отведе,

събуждам се..."Слънце, пак  всичко ми отне!"

Защо не излъга твоята сестра - нощта,

исках още минута сред Черните цветя.

© Десислава Банова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Слънце, пак всичко ми отне!" много точно казано, продължавай все така.Поклон!




  • Прекрасен стих!Много ми хареса!Поздрав!
Random works
: ??:??