Dec 5, 2012, 11:00 AM

Чертата 

  Poetry » Other
914 2 20

 

Виждаш ли колко е просто.

Има те – и те няма.

Сляпо и глухо. Троскот

и някакъв камък.

 

Виждаш ли? Ала не виждаш.

Чуваш ли? Ала не чуваш.

Ни страхове, ни грижи.

Сляпо и глухо. Чуждо.

 

Беше ли болка? Беше.

Беше ли радост? Щеше.

Всичко, което е бúло,

нищото го е попило.

 

Каквото е. Че тревата,

че песъчинки, че вятър.

Сега си: тук – и оттатък.

Ето те по средата.

Чертата.

© Райчо Русев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??