Jun 2, 2022, 12:26 AM  

Честит звезден рожден ден, сине 

  Poetry » Other
500 5 5

Христова възраст, рожбо, не достигна,

/на двадесет и четири остана/.

Но всеки миг без теб е мост издигнат

в сегашното... с кървящата ми рана.

И нищо, че невидим и далеч си,

там някъде, в света ни паралелен,

то мислите, що свързват ни, са вечни,

изпълнени с горчилка, но и с вяра -

че няма смърт. Душата е безсмъртна,

щом има кой за нея да си спомня,

и щом с безкрайна обич я прегърна,

ти, ангелски превръщаш я в отмяна.

Благодаря, че идваш в съня ми

и болката жестока притъпяваш.

Благодаря... за силата голяма,

с която всеотдайно ме даряваш.

Сега празнувай, сине, сред звездите,

приел като подарък любовта ми,

а дойде ли денят, аз без да питам,

до твоя дух с достойнство ще застана.

 

02.06. 2022 г.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??