Jul 3, 2007, 9:15 AM

ЧИСТО ПИТИЕ 

  Poetry » Phylosophy
955 0 19
 

ЧИСТО ПИТИЕ


Тъпичко ми е и тази вечер!...

Колко ли остана от света?...

И ме спира тоз рефрен извечен:

"Чакай ме, докато отлетя!..."


Чакам те, но тебе все те няма!

Чакам те, но никой не лети!...

Може би летежът е измама...

Или пък измамата си ти...


Нека да си идем поотделно -

после с обич ще се съберем...

Рекламират хранене разделно...

Що ли хапват в тихия Едем?...


Що ли още нощите са бледи -

заради нещастната луна?...

И защо щастливите съседи

недолюбват свойта същина?...


И защо, когато много искам

да се случи нежна добрина,

някой все престижно ме притиска?...

Ще си сипя чиста тишина...


Ванилин Гавраилов

© Ванилин Гавраилов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??