Apr 12, 2008, 10:31 PM

Човечество 

  Poetry » Civilian
774 0 2

  Човечество

Човечеството днес плаща скъпо
за своята печал,
за всяка прошка търси сметка
в разгара на безскрупулен морал.

И феодали на жестоката управа
раздават скърби щедро във нощта
Часът на истинска разправа
гнети и мъчи нежната душа.

Запретнали ръкави, злите съдят,
търгуват скръб и тишина,
пазарите за щастие разкриват,
продават те  безценните неща.

В мига на истината свята
се ражда и една любов,
но грозната разправа на съдбата
убива всеки неин, искрен зов.

© Елеонора Миладинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много добре казано!
    ... търгуват скръб и тишина,
    пазарите за щастие разкриват,
    продават те безценните неща.
    Поздрав Елеонора!!!
  • Така си е...но отново се ражда любов...!
    много хубав стих! винаги има надежда...
    с обич, Елеонора.
Random works
: ??:??