Aug 6, 2021, 12:48 PM  

Човекът 

  Poetry » Other
222 0 0

Той е най-висше земно създание,

а от най-хищния звяр е по-злобен.

Затуй живее в болка и страдание,

че от черни страсти е поробен.

 

Умът му твори всякакви оръжия ужасни

вместо за лекарства, за наука да дава,

но ние си мълчим апатични, безучастни,

на всеки силен тиран злото се прощава.

 

На насилие, тероризъм, жестокости,

алчност човешкият род се отдава.

Как Бог братоубийството ще прости,

Той плаче, че човек на дявола се продава.

 

Няма ли от туй да се засрамим,

че сме на път да се самоунищожим,

колко още грехове ще направим,

та най-сетне всички да се вразумим!?

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??