ЧОВЕКА И ВРЕМЕТО
Изтича през пръсти
старият век,
из облаци гъсти
по пътя нелек.
И всички проблеми
със себе си влачи,
беди и дилеми
подритва и крачи.
Край него човека
унило се скита
по тясна пътека,
в несретата скрита.
Беди и несрети
и грижи безброй,
съдби на поети
понесъл е той.
С торбата си тежка
върви без покой,
и знае, че грешка
природна е той.
Изтича през пръсти
старият век.
В храстите гъсти
крачи човек.
С товарите тежки
с разкъсана плът,
направен от грешки
отново на път.
Полека ще стигне
някъде там,
нещо ще вдигне,
ще тръгне насам.
Насам, без посока
по пътя без край,
човекът е стока
бездарна комай.
Човекът проблем е
на днешния век,
така преди време
написа човек...
... тихо времето минава
чак до земния ни край...
то ни взема, но и дава
ту сме в ада, ту във рай....
© Методи Стоименов All rights reserved.